Het Artikelen Archief
  De Home pagina De Islam pagina De Profeet Mohammed (vrede zij met hem) pagina De Koran pagina De Hadith pagina
 
Vertrouw op Allah (Subhana Wa Ta'ala)

"En wie op Allah vertrouwt,is Hij voldoende" (soerah At Thalaq: 3)

De dienaar weet ook dat Allah hem heeft verzekerd om volledige zorg te bieden aan degene die zijn vertrouwen op Hem stelt, dus vertrouwt hij op Allah en heeft hij zekerheid in Zijn belofte. Aldus zullen zijn zorgen en ongerustheid verdwijnen, ongemak zal vervangen worden door gemak, verdriet verandert in vreugde en angst verandert in een gevoel van veiligheid.

Deze hadith ging als volgt: Aboe al-'Abbas 'Abdallah, de zoon van 'Abbas, zei dat hij op een zekere dag achter de Profeet Sallalahu 'alaihi wasalamaanreed op hetzelfde rijdier en de Profeet Sallalahu 'alaihi wasalam zei tegen hem:

O jongeman! Ik zal je iets leren (dus onthoud het). Wees je bewust van Allah (de Verhevene), dan zal Hij je beschermen, wees je bewust van Allah (de Verhevene), dan zal je hem voor je vinden. Als je iets vraagt, vraag het dan aan Allah, en als je hulp zoekt, zoek dan hulp bij Allah. Weet dat als heel de gemeenschap bij elkaar zou komen om jou enig voordeel te verschaffen, dan zou zij dat alleen kunnen doen als Allah dat al voor jou bepaald had. En als men bij elkaar zou komen om jou schade te berokkenen, dan zou men dat alleen kunnen doen als Allah dat al voor jou bepaald had. De pennen zijn van het papier gelicht en de bladzijden zijn al opgedroogd. {Overgeleverd door Tirmidzi}

Wij vragen Allah om ons veilig te houden en ons te zegenen met een sterke hart en standvastigheid door volledig te vertrouwen op Hem, want Hij heeft alle goedheid en bescherming van al het kwaad en schade gegarandeerd aan degenen die hun vertrouwen op Hem stellen."


naar boven
Naar boven
Printbare versie

Print dit artikelMoge Allah mij vergeven wanneer ik fouten heb gemaakt en Allah weet het beste!
Risallah.com, Juni 2004